Evy den Hengst

schrijven-en-ander-scheppende-kunst

Al sinds ik klein ben lees ik alles was los en vast zit. En niet alleen lezen, ook schrijven was vanaf het begin een hit. Ik heb schriften, dagboeken en Word documenten vol met (wilde) hersenspinsels. De stap naar een studie communicatiewetenschap was dan ook zo gemaakt.

Tijdens mijn studie trokken de instructieve en inhoudelijke teksten mijn aandacht. Want wat is de beste manier om iemand iets te leren? Hoe ontwikkelen mensen zich en hoe kun je hen motiveren? Om die vragen te kunnen beantwoorden heb ik de master ‘Educational Science and Technology’ gedaan. Ook wel bekend als: Onderwijskunde.

Inhoudelijke tekstschrijver, wat is dat?

Het beste van deze twee werelden combineer ik in mijn functie als inhoudelijke tekstschrijver. Dat betekent dat ik het beste ben in het schrijven en ontwikkelen van inhoudelijke teksten en leermaterialen. Dit varieert van whitepapers tot voorlichtingsmaterialen of webteksten. Informeel of zakelijk, samen bepalen we de juiste toon.

Mijn schrijfstijl is helder en bondig. Ik leg graag ingewikkelde informatie zo simpel mogelijk uit. Ik bijt me er in vast en zorg dat het eindresultaat niet betuttelend is. Voor mij is dit creatieve proces een van de leukste dingen die er is.

Dankzij mijn achtergrond in de onderwijskunde heb ik een voorliefde voor leren en ontwikkelen. Wat mij betreft is elke tekst gemaakt om de lezer iets te leren of zich te laten ontwikkelen. De truc is om je te verdiepen in de doelgroep zodat je het op een zo aantrekkelijke manier aan kunt bieden. 

Van webtekst, tot e-learning of escape room

Ik geniet van de afwisseling in de opdrachten die ik doe. Dit maakt me scherp en geeft me een breed scala aan ervaring. Ben je op zoek naar een webtekst, een e-learning of wil je een educatieve escaperoom maken? Ik heb er ervaring mee en help je graag. Mijn werk doe ik zorgvuldig, ik heb er veel plezier in en voel me betrokken bij mijn opdrachtgevers.

Schrijven, dromen, koken en lachen

In mijn vrije tijd schrijf ik graag (kinder)verhalen en lees ik zoveel mogelijk boeken. Toch kun je mij ook wegdromend op een stoel vinden. Ik houd van koken, hardlopen en een goede comedy op zijn tijd. Humor en zelfspot zijn voor mij onmisbaar. Stiekem koester ik de hoop dat ik daadwerkelijk een moestuin kan ontwerpen en onderhouden. Ik heb er al een boek over…